Влезе ли политиката в автомобилния спорт?

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Влезе ли политиката в автомобилния спорт?

Вчера (26.02) в Стара Загора се проведе среща на автомобилни състезатели и организатори от цялата страна. Срещата бе инициирана от местния клуб АСК Стара Загора и Автомобилната Федерация на България. Наболелият проблем преди старта на сезона е заповедта на служебния министър Кузманов за спиране на автомобилните състезания, която въпреки порочността си (установено от инспектората на МС), министър Василев оказва да отмени.

Освен над 30 клуба от страната присъстваха и представители на БФАС (предишната федерация за автомобилен спорт с отнет лиценз), които според думите на председателя Румен Дунев също желаят стартиране на сезона. Генералният секретар на АФБ Калоян Станчев запозна всички с предисторията на събитията, подкрепен с документи и съдебни решения, и анализира ситуацията в момента. Според мнението на повечето присъстващи обаче, атаките към Автомобилната Федерация на България са на политическа основа и министърът на спорта изпълнява нареждания от съветници в кабинета на премиера Петков.

Притеснително за автомобилната общност е и заявлението на г-н Румен Дунев, че са подадени документи и от тяхната федерация (БФАС) за права (лиценз) върху автомобилния спорт в България (без правно основание, заложено в Закона за спорта изискване за лиценз от международна организация). Това обясни репресиите на ММС досега към Автомобилната федерация, както и безбройните проверки, в които да се търси формален повод за отнемане на лиценза ѝ. Явно г-н Василев води разговори с нелицензирана федерация и прокарва интереси (политически или по-скоро личностни), за да изпълни поръчката.

Болшинството от участниците се обединиха в идеята да се направи пресконференция и да се огласят фактите за действията на министър Василев, както и да се сигнализира премиерът Петков за действията на хора от обкръжението му. Датата за пресконференцията ще се уточни тези дни, а с текста на писмото до премиера ще Ви запознаем след като бъде изготвено. Едновременно с това ще бъдат зададени и въпроси в открито писмо до министър Василев, за да отговори на автомобилната общност какви са намеренията му, защото състезатели, организатори и общини са заложили много средства за подготовка и участия.

Автор: Сребрина Гаджева

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Как да направите профила си като на звездите

Как да направите профила си като на звездите Искаш последователи, искаш слава и обожатели. Но как да направиш профила си като на богатите и известните? За това пише каналът на Михаела Самарджиева във vbox7. Започни с името За да си в тренда на всички популярни лица добави в името на […]