Финландия затваря въздушното си пространство за руски самолети

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Финландия затваря въздушното си пространство за руски самолети

Финландия ще затвори въздушното си пространство за руски самолети, заяви финландският транспортен министър Тимо Харака, цитиран от Франс прес.

Харака съобщи това решение в социалните платформи, но не каза от кога влиза в действие. Финландия има над 1300 км. граница с Русия.

Много държави вече затвориха въздушните си пространства. Такива са Естония, Чехия, Полша, България и Германия. Така пътуващите на запад руски самолети са принудени да правят големи обиколки. Москва на свой ред забрани прелитането на самолети от тези държави над руското пространство.

Финландската национална компания „Финеър‘ е профилирана в маршрутите Европа – Азия, минаващи над Русия. Нейните полети в момента са много редуцирани. Това се дължи на ограниченията за влизане в Азия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Влезе ли политиката в автомобилния спорт?

Влезе ли политиката в автомобилния спорт? Вчера (26.02) в Стара Загора се проведе среща на автомобилни състезатели и организатори от цялата страна. Срещата бе инициирана от местния клуб АСК Стара Загора и Автомобилната Федерация на България. Наболелият проблем преди старта на сезона е заповедта на служебния министър Кузманов за спиране […]