Украйна отхвърли вариант за преговори с Русия в Минск

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Украйна отхвърли вариант за преговори с Русия в Минск

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в Беларус днес, заявявайки, че самият Минск е съучастник в руската инвазия, но същевременно остави възможност за преговори на други локации, съобщи БНР.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк подчерта, че позицията на украинския държавен глава остава същата – само реални преговори и никакви ултиматуми.

Преди това Кремъл съобщи, че руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинската страна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни днес, делегацията в Гомел включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли възможността за преговори в Беларус, след като Русия нападна Украйна от територията на Беларус.

Той каза, че е отворен за преговори в други страни, които не са били враждебни към Украйна:

„Разбира се, искаме мир. Искаме да се срещнем, искаме край на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние го предложихме на руската страна. Би бил подходящ всеки един друг град в страна, където ракетите не летят. Само тогава преговорите могат да бъдат честни“, каза Зеленски.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Каримански: Инфлацията може да надскочи прогнозните нива

Каримански: Инфлацията може да надскочи прогнозните нива „Общата декларация на НС за Украйна не може да остане куха, затова веднага се свързах с финансовия министър и с колегите, като много бързо обсъдихме как можем да дадем знак в бюджета, че ще бъдат отделени средства за Украйна“. Това каза пред БНТ […]