Сраженията за Киев и Харков продължават

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Сраженията за Киев и Харков продължават

Руската атака в Украйна продължава с координирани удари от всички посоки, предаде БНТ.

Както ФАКТИ вече съобщи, до Харков е взривен газопровод. Украинските власти предупреждават за опасност от екологична катастрофа. Атакуван е и петролопровод край Киев.

Местните власти предупреждават за опасност от токсично замърсяване. Жителите на Харков са призовани да покрият прозорците с мокри чаршафи и да не излизат навън.

От канцеларията на украинския президент съобщиха, че при експлозията се е образувал облак с формата на гъба. За втория по големина град в Украйна се водят ожесточени сражения. Местните власти заявиха, битките продължават и увериха, че града все още е под украинска власт. Харков се намира на 40 километра от руската граница.

Битката за Киев продължава. За жителите на украинската столица нощта започна със сирени. От вчера от 17 часа до днес в 8 действа комендантски час. Кметът на града предупреди, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде смятан за враг.

Продължават сраженията и в Луганска област. Според информация на Пентагона, най-малко 50 процента от руските ударни сили вече са на територията на Украйна.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Надежда Нейнски: Путин ще загуби войната

Надежда Нейнски: Путин ще загуби войната Руският президент Владимир Путин ще загуби войната заради грешните си преценки. Това заяви пред БНТ Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи на Република България и бивш посланик на страната ни в Турция. Според нея грозното лице на войната ще доведе до ерозия на […]