Мъск активира Starlink над Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Мъск активира Starlink над Украйна

В отговор на молба от украински министър, Илон Мъск написа в Twitter в събота, че неговата група SpaceX е активирала сателитната интернет услуга Starlink в Украйна и че компанията изпраща оборудване в страната, предаде АФП.

„Услугата Starlink вече работи. Други терминали са на път“, посочи шефът на Tesla и SpaceX в социалната мрежа.

Десет часа по-рано украинският вицепремиер Михаил Федоров предизвика милиардера в социалната мрежа, като го помоли да предостави на Украйна станции на Starlink. „Докато се опитвате да колонизирате Марс, Русия се опитва да окупира Украйна! Ако вашите ракети успешно се приземяват от космоса, руските ракети бомбардират митните жители на Украйна! Молим ви да предоставите на Украйна станции Starlink“, написа в събота сутринта министърът.

Той също така призова Илон Мъск да насърчи „здравомислещите руснаци“ да се противопоставят на тяхното правителство.

SpaceX в петък пусна втора пратка от около 50 спътника Starlink, за да осигури интернет връзка за клиенти по целия свят. В събота не беше ясно как потребителите в Украйна имат наземни възможности да получат услугата.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Военният министър на Украйна: Къде са тези, дето щяха да влязат в Киев за 2 часа?!

Военният министър на Украйна: Къде са тези, дето щяха да влязат в Киев за 2 часа?! Министърът на отбраната на Украйна Алексий Резников разказа как украинската армия „отблъсква нашествениците“ в продължение на 72 часа. Изявлението му е публикувано във Фейсбук. „Три дни, които завинаги промениха страната ни и света. Къде […]