Китай: САЩ са истинската заплаха за света

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Китай: САЩ са истинската заплаха за света

Китайското посолство в Русия нарече Съединените щати реална заплаха за света.

„Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, се казва в съобщението, публикувано в профила на дипломатическата мисия в Twitter.

Така дипломатическата мисия коментира туит на представител на информационния отдел на китайското външно министерство, който публикува снимка с надпис „Списък на бомбардировките на САЩ: световна обиколка на демокрацията“. Той предоставя списък на военните операции на САЩ в чужбина, от Корейската война до конфликта в Сирия. Списъкът включва 33 случаи от страни, които, както беше отбелязано от Пекин, представляват около една трета от населението на света.

По-рано пратеникът на Китай в ООН Джан Джун, който се въздържа от гласуване по резолюция на Съвета за сигурност, осъждаща руската операция в Украйна, нарече опасенията за сигурността на Русия разумни.

Китай се застъпва за обща, всеобхватна концепция за сигурност, каза той. „Ние вярваме, че сигурността на една страна не може да бъде гарантирана чрез подкопаване на сигурността на други страни. На фона на пет вълни на разширяване на НАТО, на разумните стремежи на Русия за сигурност трябва да бъде обърнато внимание и по подходящ начин да бъдат удовлетворени“, каза той.

Китайският външен министър Ван И също подчерта по-рано, че в контекста на последователното разширяване на НАТО на изток, на законните искания за сигурност на Русия трябва да се отдаде необходимата тежест.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Страните от ЕС затварят въздушното пространство за руските авиокомпании

Страните от ЕС затварят въздушното пространство за руските авиокомпании Страните от ЕС затварят въздушното пространство за руските авиокомпании, съобщи журналист от берлинското бюро на телевизионния канал ARD, позовавайки се на информиран източник, предаде РИЯ Новости. „Страните от ЕС затварят въздушното пространство за руските авиокомпании, ми потвърди нов информиран източник“, туитира […]