Свищов приема първите бежанци от Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Свищов приема първите бежанци от Украйна

Първите жени и деца бежанци от военния конфликт в Украйна трябваше да пристигнат тази нощ в Свищов – това се две жени със седем деца на възраст от 8 месеца до 14 години.

Свищов ги приема по молба на украинския депутат и председател на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе, съобщи за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев и посочи, че бежанците ще бъдат настанени в общинските социални жилища:

„Създали сме необходимата организация и сме подготвили подходящи хранителни продукти за децата, тъй като са на различна възраст. До 60 човека можем да поемем още и създаваме заедно организация със Стопанска академия, където там можем да поемем още близо 600 човека в студентските общежития“.

За ползването на студентските общежития в Свищов за бежанците от Украйна се чака разрешение от Министерството на образованието.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Китай: САЩ са истинската заплаха за света

Китай: САЩ са истинската заплаха за света Китайското посолство в Русия нарече Съединените щати реална заплаха за света. „Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, се казва в съобщението, публикувано в профила на дипломатическата мисия в Twitter. Така дипломатическата мисия коментира туит на представител на информационния отдел на […]