Важните новини във ФАКТИ на 26 февруари

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Важните новини във ФАКТИ на 26 февруари

Пристигнаха първите два автобуса с българи от Украйна

Първите евакуирани българи от Украйна пристигнаха в страната. Те преминаха паспортен контрол на ГКПП „Дуранкулак”.

В автобуса, който е тръгнал от Одеса, пътуваха общо 60 души, сред които има и украински граждани.

Иво Прокопиев: ДПС са хибриден агент на Русия в икономиката и енергетиката

„Според мен ДПС са хибридният агент на Русия в сферата на икономиката и енергетиката“, каза още той и припомни: „Ако си спомняте как Лютви Местан подаде оставка заради декларацията в подкрепа на Турция.

Попитан за управлението в България, Прокопиев отговори, че в момента не вижда по-добра алтернатива от това, което имаме.

Борисов за бюджета: Всичко е „Татко ще ми купи колело“

„Преди два месеца слушах как партията на промяната ще ни научи на парламентаризъм. Нека сега да видят хората какво от всичко, което обещаха партиите от управлението, го има в бюджета. Иначе всичко е „Татко ще ми купи колело““, каза в Хисаря Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ.

Радулов: Привърженици на ГЕРБ в службите плашат с уволнения и наказателно преследване

Ръководители в специалните служби, които са привърженици на предишното управление, заплашват останалите: „Ще видите какво ще се случи, ситуацията ще се смени, ще ви изгоним всички и ще има наказателно преследване“. За това разказа в студиото на „Тази събота“ депутатът от ИТН и експерт по сигурността Николай Радулов.

Кирил Петков с новини за българите в Украйна

Мога да уверя, че Министерството на външните работи, имаме щаб, който комуникира с посолството ни в Киев, с другите ни посолства, с двата автобуса. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на извънреден брифинг относно евакуирането на български граждани от Украйна.

Масови откази на резервации от чужбина в Банско

За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес в Банско, предава БНР. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще продължи да се влошава.

До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

„Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки на турист. Само за вчера на колега от морето“

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Министерството на отбраната на Украйна откри специални телефони за роднини на руски войници

Министерството на отбраната на Украйна откри специални телефони за роднини на руски войници Властите в Киев откриха гореща телефонна линия за роднини на руски войници, от където близките на военнослужещите могат да разберат дали роднините им не са били пленени или убити. Ако са в плен, могат да им оставят […]