Борбата с корупцията в България: Методи и алгоритъм на службите

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Борбата с корупцията в България: Методи и алгоритъм на службите

Разговор с ген. Кирил Радев, бивш директор на Националната служба за борба с организираната престъпност

Борбата с корупцията и олигархията е тема, която не слиза от докладите за България от влизането ни в Европейския съюз. Преди повече от 25 години ген. Кирил Радев е директор на Националната служба за борба с организираната престъпност.

Той разказва за това какви стъпки трябва да предприеме държавата, за да ограничи до минимум корупцията по високите етажи на властта.

„Корупция е имало, има и ще има, докато свят светува. Това е обществено явление, което във всеки случай може да се контролира отдържавата. Истината е, че нито една държава не се е справила с този проблем. Въпросът е корупцията да бъде вкарана в определени граници. Хората в България страдат от това, че няма никакви резултати от борбата с нея“, това каза за „Офанзива“ ген. Кирил Радев, бивш директор на Националната служба за борба с организираната престъпност.

„Хората искат справедливост, присъди за тези, които са уличени в такава дейност“, добави той.

Според ген. Радев няма как корупцията да не съществува, тъй като хранителната среда за нея са властта и парите, а борбата може да се води само от правителството, като най-важната фигура в тази задача е премиерът.

„По време на управлението на Иван Костов, започна да идва много информация от различни източници за различни видове контрабанда – захар, спирт, горива. Направих доклад, който изпратих на премиера. Той прие нещата много сериозно. Заявих, че за шест месеца ще реша проблема. Той ме попита от какаво се нуждая и аз му отговорих – политически гръб. Организирах работни групи. След шест месеца захарния завод на „Мултигруп“ в село Камено фалира. Това беше добрият пример как премиерът, който даде възможност да работим, както трябва“, разказа ген. Радев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Блясъкът на българските традиции (СНИМКИ)

Блясъкът на българските традиции (СНИМКИ) Известно е, че кукерите гонят лошите сили, пъдят студа. Извършват специални обреди за плодородие и здраве, като оране, сеитба и други. Обичайно кукерските игри се изпълняват от мъже. Това направиха и днес в Елин Пелин кукерски групи от цяла България. Днес и утре над 30 […]