Посолството на Русия с намек да не очакваме руски туристи в нашите курорти

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Посолството на Русия с намек да не очакваме руски туристи в нашите курорти

Посолството на Руската федерация у нас с остра реакция по повод решението на България да затвори въздушното си пространство за руски самолети, съобщи ДАРИК.

От дипломатическата мисия обвързаха тази стъпка с бъдещото посещение на руски туристи у нас.“Такива политически маньоври едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите“, се казва в позицията. Към поста в социалната мрежа има и още един намек – прикрепена е снимка на летището в Анталия.

Ето и целия текст:

Във връзка със затварянето на въздушното пространство на България за руските авиационни компании си припомняме за неотдавнашните разговори с българските партньори, оплаквали се от намаляването на броя на руски туристи на местните курорти. Такива политически маньоври едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите. Идва ни наум само старата поговорка: „за да вбеся тъщата ще си измръзна ушите“…

В събота следобед като ответна мярка, Русия въведе забрана самолети на авиокомпании от България да прелитат над територията ѝ. Ограничението важи и за Полша и Чехия, собщи руската служба за гражданско въздухоплаване, цитирана от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това решение е отговор на подобни ходове, които по-рано бяха предприети от тези три държави.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

3 зодии ще се борят с тежки проблеми през март

3 зодии ще се борят с тежки проблеми през март Десетки хиляди хора по света мечтаят да надникнат в бъдещето, за да научат как могат да избегнат част от грешките, които иначе биха допуснали. Хороскопът за месец март на астроложката Тамара Глоба им дава такава възможност, пише jenata.blitz.bg. 2022 година […]