От ДБ-Варна искат закриване на пет общински комисии

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

От ДБ-Варна искат закриване на пет общински комисии

От „Демократична България“-Варна поискаха закриването на пет общински комисии поради липса на дейност, съобщиха от ДБ.

Общинските съветници от „Демократична България“ във Варна внесоха искане до председателя на съвета Тодор Балабанов за закриването на пет от постоянните общински комисии поради липса на дейност.

Според мотивите, посочени в искането, въпросните комисии не са изпълнили дори минимума от четири заседания, заложен в Правилника на Общински съвет – Варна през изминалата година.

Две от комисиите, „Обществен ред и сигурност“ и „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ не са се събирали нито веднъж, комисиите „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ и „Транспорт“ са работили два пъти. С най-много заседания, но под минимума от четири, е комисията „Благоустройство и комунални дейности“, която е заседавала три пъти през 2021 г.

Въпросът за изпълняване на Правилника е поставян веднъж през 2020 г., и още веднъж през 2021 г. Те изразяват мнение, че нарушаването на Правилника по този начин води до силно принизено качество на работата на Общински съвет-Варна.

С този акт „Демократична България“ – Варна иска да покаже на варненци, че настоящият общински съвет изпълнява ролята на фасаден орган на администрацията на кмета, без реална дейност, нещо, за което жителите на морската столица не са гласували.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рубльов грабна трети трофей само в рамките на този месец

Рубльов грабна трети трофей само в рамките на този месец Андрей Рубльов се наслаждава на един от най-успешните месеци в кариерата си до момента. Руснакът изигра перфектен двубой и спечели титлата от силния турнир на твърди кортове в Дубай (АТП 500 категория), след като на финала не даде шанс на […]