Харалан Александров: Спуска се нова желязна завеса

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Харалан Александров: Спуска се нова желязна завеса

„Все още много хора одобряват и се възхищават от силния човек, от диктатора. Те не го виждат като такъв, бъркат силата и насилието. Такова е отношението и на много българи към Владимир Путин“, това каза в „Офанзива“ социалният антрополог Харалан Александров.

„Това не е само наша народопсихология, травматичният ни опит нормално води към по-силния, но това не е изключително наш феномен. Всички, които имат травматичен опит, търсят по-силния“, отбеляза той.

Александров добави, че много българи се чувстват жертви и неуспели, което също е една от причините да търсят начин да се справят с това си състояние чрез силния човек.

„Конспиративните теории са много добре приети от такива хора“, каза социалния антрополог.

За него на фона на Путин Западът изглежда слаб, макар неговите действия да са ужасяващи и трябва да се осъдят категорично, но света не се противопоставя адекватно.

„Спуска се нова желязна завеса, ограничават се правата на хората, тиранията се връща. част от най-мрачните кошмари започват да се реализират“, каза още Харалан Александров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кирил Петков с новини за българите в Украйна

Кирил Петков с новини за българите в Украйна Мога да уверя, че Министерството на външните работи, имаме щаб, който комуникира с посолството ни в Киев, с другите ни посолства, с двата автобуса. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на извънреден брифинг относно евакуирането на български граждани от Украйна. От тук нататък […]