Плевнелиев: Ръцете на Путин са изцапани с кръв, но се готви още по-голямо престъпление

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Плевнелиев: Ръцете на Путин са изцапани с кръв, но се готви още по-голямо престъпление

Според Виктор Юшченко, президент на Украйна 2005 – 2010 г., сценарият на диктатора Путин е да инсталира свой марионетен режим, т.е. президент в Украйна. Името на бъдещия президент на Украйна е Медведчук – това е украински олигарх, близък приятел на Путин, на когото руснаците преди години спретнаха политическа партия и три телевизионни канала, които денонощно бълваха руската пропаганда.

Това заяви в студиото на bTV Росен Плевнелиев, президент на България 2012 – 2017 г., който е провел разговор с Юшченко.

По думите му начинът, по който руснаците действат по нищо не се различава от това, което се е случило на 9 септември 1944 г. в България.

„Всички патриоти на Украйна днес ще бъдат обявени за нацисти. Готви се геноцид. Ръцете на Путин са изцапани с кръвта на невинни граждани, но се готви още по-голямо престъпление“, заяви още Плевнелиев.

Той допълни, че Путин има силна армия, има ракети, той може да получи, каквото иска, но няма да спечели сърцата на украинците, няма да спечели тази война дългосрочно.

Плевнелиев поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев, който „по никакъв начин не допринася за сигурността и стабилността в България“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В Киев спряха руски танкове с коктейли Молотов ВИДЕО

В Киев спряха руски танкове с коктейли Молотов ВИДЕО В покрайнините на столицата на Украйна Киев местните жителите устроиха тежък прием за нашествениците, съобщават украинските медии. В социалните мрежи се споделя клип, в който колона руски танкове попада под ударите на вълна от коктейли Молотов. В резултат на акцията на […]