Ангел Найденов: Украйна вероятно ще загуби излаза си на море

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ангел Найденов: Украйна вероятно ще загуби излаза си на море

Може да се предположи, че Украйна ще бъде лишена от излаз на Черно и Азовско море, като тези територии ще станат част от друго псевдодържавно образувание или ще са в рамките на една федеративна Украйна, коментира в студиото на „Тази събота“ бившият военен министър Ангел Найденов.

По думите му не се коментира достатъчно и овладяването на Змийския остров – 17 квадратни километра земя, която контролира влизането на кораби в Одеса и Херсон. Той стана известен с решимостта на дузината охраняващи го украински войници да не се предават, въпреки заплахата от смъртоносен обстрел от руски боен кораб.

Там обаче могат и да се разположат ракети, които са в състояние да поразят всичко около разположеното само на 45 км румънско пристанище Солина, стана ясно от думите на Найденов. „В шелфа на острова има залежи на петрол и газ. Има 70 млрд. кубически метра природен газ – това е годишната консумация на България за 20 години“, отбеляза още бившият министър.

Според него Черно море върви към милитаризация и очакването е тази година туристическият сезон в резултат да бъде слаб.

Найденов призна, че му е „неудобно“ да се опитва да коментира нежеланието на сегашния министър на отбраната Стефан Янев да използва думата „война“, а и „известните колебания“ по въпроса с батальонната група на НАТО у нас. Според него реториката е такава заради разделението в българското общество по оста НАТО-Русия, но и заради сложната ситуация вътре в БСП.

„Тази ситуация е един своеобразен оживял кошмар за БСП. Да трябва да вземат решения, когато има противопоставяне между Русия и НАТО, особено когато са в управление, е кошмар за тях“, подчерта бившият военен министър, който беше и част от ръководството на партията.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Намериха кученцето на Денди

Намериха кученцето на Денди Приятелите на Денди публикуваха в групата „Изгубени, намерени и търсещи дом кучета и котки“ във Фейсбук преди два дни. Те потърсиха помощ в онлайн пространството, защото кучето на светския хроникьор беше изчезнало след инцидента. Изчезването на Хини съвпадна с неприятностите, които сполетяха Денди. Припомняме, че той […]