Прогнозни загуби на Русия към 6.00 ч: 102 танка, 536 БТР-а, 14 самолета, 8 хеликоптера

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Прогнозни загуби на Русия към 6.00 ч: 102 танка, 536 БТР-а, 14 самолета, 8 хеликоптера

Към 6:00 часа местно време на 26 руските нашественици продължават настъпателната си операция срещу Украйна.

Това се казва в сутрешната справка на Сухопътните войски на Украйна, цитирана от UNIAN.

Противникът е започнал да преразпределя резервни части в граничещите с Украйна райони и продължава да нанася въздушни удари по летища части на въоръжените сили на Украйна в Източна Украйна и в северната част на Киевска област. Единични въздушни удари бяха нанесени в районите на Суми, Полтава, Мариупол. От Черно море противникът изстреля крилати ракети с морско базиране „Калибр“ по територията на Украйна.

„Действията на тактическата авиация на Руската федерация се контролират от територията на Беларус и Кримския ТОТ. Батальонни тактически групи от 35-та общовойска армия на Източния военен окръг са разположени в района на Мозир, които могат да се използват за нанасят удари по цели на територията на Украйна“, се казва в доклада.

Противникът многократно използва оперативно-тактическа авиация в районите на Южни и Одеса, на летище Озерное и на обекти на цивилната инфраструктура в района на Киев.

В посока Слобожански оперативната група войски на въоръжените сили на Украйна спря настъплението на противника и продължава да води отбранителни боеве в района на Харков. Градските боеве продължават в Ахтирка.

В крайбрежното направление в района на Коблева механизирано подразделение на 28 омбр унищожи лодка и до 20 души от личния състав на ДРГ на противника.

Група за инженерни препятствия на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна извърши миниране на зони, достъпни за кацане.

Групировката на ВВС на Въоръжените сили на Украйна отблъсква въздушните удари на противника, унищожен е военнотранспортен самолет Ил-76МД с десантчици на руските окупационни войски. Тя родължава да води системни военни действия. Нанасят се огневи щети върху натрупаната жива сила и военна техника на противника в районите на Киев, Чернигов и Херсон.

„Групировката на Съвместните сили провежда отбранителна операция и задържа позициите си по цялата демаркационна линия. Прогнозните загуби на противника са: самолети – 14 бр., хеликоптери – 8 бр., танкове – 102 бр., БТР – 536 бр. , оръдия – 15 бр., ЗРК БУК – 1 бр.“, се казва в съобщението.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ненчев: Намеса на НАТО може да предизвика непредвидими последици

Ненчев: Намеса на НАТО може да предизвика непредвидими последици „За голямо съжаление през последните седмици останах с впечатление, че нямаме ясна и категорична позиция. Това е обезпокоително за една държава член на НАТО и ЕС. От няколко дни вече има официална позиция на МС и НС“, заяви бившият министър на […]