Facebook нанесе удар по руските държавни медии

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Facebook нанесе удар по руските държавни медии

Във връзка със ситуацията около Украйна Facebook забранява на руските държавни медии да рекламират и монетизират на своята платформа, заяви ръководителят на отдела за киберсигурност на социалната мрежа Натаниел Глайхер, цитиран от РИА Новости.

Според Глайхер Facebook „следи отблизо ситуацията в Украйна“.

„Сега забраняваме на руските държавни медии да рекламират или да си осигуряват приходи от нашата платформа навсякъде по света“, туитира той.

„Способността на вашата страница да генерира приходи е ограничена“, се казва в съобщение на РИА Новости.

По-рано Роскомнадзор въведе частични ограничения за достъпа до Facebook под формата на забавяне на трафика, след като интернет компанията Meta Platforms, която е собственик на социалната мрежа, не отговори на исканията на агенцията да деблокира материали от телевизионния канал „Звезда“, РИА Новости и сайтовете Лента.ру“ и „Газета.ру“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Адв. Методи Лалов сезира прокуратурата за длъжностни престъпления на общински съветници и служители на СОС

Адв. Методи Лалов сезира прокуратурата за длъжностни престъпления на общински съветници и служители на СОС Общинският съветник в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов подаде сигнал до прокуратурата за длъжностни престъпления на общински съветници и/или служители на администрацията на СОС. Причината е тяхното бездействие относно Доклада за преместване на монумента […]