Радев: Авантюрата на Русия ще има дългосрочен негативен ефект върху България

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Радев: Авантюрата на Русия ще има дългосрочен негативен ефект върху България

След срещата във Варшава на президентите на 9 държави от източния фланг на НАТО българският държавен глава коментира, че военната авантюра на Русия в Украйна ще има дългосрочен негативен ефект върху социалния и икономически живот и в България, предаде БНР.

„Краткосрочният ефект отново го виждаме – скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която е въвлечен нашият регион – тази нестабилност ще има дългосрочни последици. Проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат. За това трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден. А видно е, че Русия ще спечели тази война. Но тя много трудно може да спечели мира. С агресия мир не се печели“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Украинците бягат и през Дунав мост

Украинците бягат и през Дунав мост Украинци от различни части на страната започнаха да пристигат в България, предаде NOVA. Някои от тях планират да останат тук, други пътуват към Гърция. Колони от автомобили са се образували на граничния пункт „Дунав мост” снощи. „В Украйна всички знаете какво се случва. В […]