Москва заплаши Швеция и Финландия: Стойте далеч от НАТО!

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Москва заплаши Швеция и Финландия: Стойте далеч от НАТО!

Възможното приемане на Швеция и Финландия в НАТО ще предизвика ответни стъпки в Русия. Това заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

„Всички страни от ОССЕ в техния национален капацитет, включително Финландия и Швеция, потвърдиха отново принципа, че сигурността на някои държави не трябва да се изгражда за сметка на сигурността на други страни. Очевидно е, че присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО, което е преди всичко един военен блок, би имал сериозни военни и политически последици, които биха наложили страната ни да предприеме реципрочни стъпки“, каза Захарова на брифинг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано обяви, че е поканил Финландия и Швеция, които не са членове на организацията, да участват във виртуалната извънредна среща на върха на Алианса в петък относно ситуацията около Украйна.

Финландският премиер Санна Марин заяви на парламентарно заседание, че страната е готова да кандидатства за членство в НАТО, ако възникне въпрос за нейната национална сигурност.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кирил Петков: Този бюджет е социален, няма да изостави никой българин

Кирил Петков: Този бюджет е социален, няма да изостави никой българин Искам да благодаря от името на ялото правителство, че работихте толкова усилено. Мога да се похваля, че вече имаме приет бюджет, с който ще започне промяната. Това заяви министър-председателят Кирил Петков по повод приетия бюджет за 2022 г. Премиерът […]