Одобриха първия презерватив за анален секс

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Одобриха първия презерватив за анален секс

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри за масова употреба първия презерватив за анален полов акт. Тази стъпка беше приветствана от експерти като победа за сексуалното здраве, предаде АФП.

Въпреки че хората вече използват презервативи за анален секс, както препоръчват здравните организации, включително Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всички пуснати на пазара продукти са тествани и одобрени като „безопасни и ефективни“ за вагинална употреба.

Защитниците на сексуалното здраве смятат, че това е огромна стъпка в превенцията на ХИВ, тъй като незащитеният анален полов акт крие най-големия риск от предаване на вируса.

Според проучване 69 процента от мъжете, които правят секс с мъже, биха използвали по-често презервативи, ако е имало такива, одобрени от здравните власти.

„Разрешението на здравните власти на презерватив, който е специално обозначен, оценен и етикетиран за анален полов акт, може да подобри вероятността от използване на презерватив по време на гей секс“, съобщи Кортни Лиас от Агенцията.

Презервативът идва в няколко размера, но включва и хартиен шаблон, който да помогне на всеки потребител да намери правилния размер. Клиничното изпитване на новия продукт включва 252 мъже, които правят секс с мъже, и 252 мъже, които правят секс с жени, на възраст между 18 и 54 години.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

27 февруари 1870 г. Ражда се Екзархията

27 февруари 1870 г. Ражда се Екзархията На 27 февруари 1870 г. със султански ферман е учредена Българската екзархия, възприета от властта за официален представител на българския народ в Османската империя. Османските завоевания от края на ХIV и началото на ХV в. не само унищожават българската държавност, но и нанасят […]