МВР синдикатите в готовност, искат 20% увеличение на заплатите

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

МВР синдикатите в готовност, искат 20% увеличение на заплатите

„Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя беше по-скоро откровена, отколкото резултатна и изключително закъсняла. Резултатът по отношение увеличение на основните заплати е нулев. Хубавото е, че успяхме да постигнем успех по отношение на това да участваме с нашата експертиза и партньорство в евентуална реформа, каквато до момента не усещаме да има“, коментира в „Денят започва“ по БНТ Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

„Първоначалните разговори бяха по отношение на основните заплати. Беше ни съобщено за пореден път, че възможности за тяхното увеличение няма. Не сме много сигурни в това, тъй като се загатна за възможност, в случай че реформата успее. Изключително неприемливо за нас предложение, тъй като ние ангажимент със самата реформа нямаме“, допълни той.

И подчерта, че при нулеви възможности нещата да се развият в положителна посока техният единствен шанс е да протестират.

Според него основните заплати трябва да бъдат увеличени с 20 %. На по-малка цифра не биха се съгласили.

„Само че започваме да правим уточнението, че с изоставането на времето, в което това ще се случи, тези проценти ще нарастват. Служителите на МВР изостават с 15 % в увеличение на основните възнаграждения още от ноември 2020 г. и галопиращата в момента инфлация. Това са нашите основания за 20 % увеличение“, коментира още Кузманов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Майкъл Бубле очаква ново бебе

Майкъл Бубле очаква ново бебе Майкъл Бубле и съпругата му очакват четвъртото си дете. Двойката разкри, че Луисана Лопилато е бременна с бебе номер четири в предстоящия видеоклип на певеца. Видеото към песента „I’ll Never Not Love You“, изпратен до TMZ, показва закръгленото ѝ коремче. Майкъл и Луизана вече са […]