Борисов пред Дейвид Харис: ГЕРБ спря за две години Луковмарш, но…

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Борисов пред Дейвид Харис: ГЕРБ спря за две години Луковмарш, но…

„За мен беше удоволствие да се срещна, макар и онлайн, с нашия голям приятел Дейвид Харис, главен изп. директор на AJC – American Jewish Committee /б.р. Американският еврейски комитет/Споделих пред него тревогата си от случващото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето управление, България винаги е търсила баланс, но стриктно се е придържала към ангажиментите си на лоялен член на ЕС и НАТО“.

Това написа след разговора си с Дейвид Харис бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни отношения с Израел и САЩ. Колебливата политика на сегашното българско правителство, освен че поражда притеснения в международните ни партньори, е и причина за несигурност в целия регион.
По време на управлението на ГЕРБ България бе лидер в борбата с антисемитизма и езика на омразата. Благодарение на усилията, които правителството на ГЕРБ полагаше, две поредни години успяхме да спрем провеждането на т.нар. Луковмарш. За съжаление само преди две седмици това събитие отново се състоя в България. Въпреки това у нас от векове мирно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на различни религии. Няма правителство, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ – бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове“, пише Борисов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Китай отхвърли западните ограничения

Китай отхвърли западните ограничения Китай се противопоставя на налагането на всякакви едностранни ограничения. Това обяви представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин, съобщи ТАСС. Коментарът дойде след решенията на САЩ и Европа. Те обявиха ограничения за руски институции. Американската администрация ограничи работата на две руски банки. Европейските представители ограничиха движението […]