Нейнски: Русия ще изпадне в много дълбока изолация

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Нейнски: Русия ще изпадне в много дълбока изолация

„Да признаеш суверенитета на една територия и да пратиш свои войски там, на практика това е инвазия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият външен министър и настоящ посланик на България в Турция Надежда Нейнски.

Светът е в схватка с Русия след решението ѝ да признае независимостта на отцепилите се от Украйна Донецка и Луганска народни републики. Много държави наложиха санкции срещу висши чиновници на руската държава. Анализатори прогнозират, че руският президент може да стигне отвъд Донецк и Луганск и да свали правителството в Киев.

„Путин всъщност сблъска международния правов ред”, смята Надежда Нейнски. По думите ѝ Русия ще изпадне в много дълбока изолация. Санкциите, допълва бившият външен министър, които светът предвижда, ще бъдат болезнени.

„Москва дълго време играе с газовата карта и с това, че е изключително голям доставчик на природен газ. Тази игра обаче е много хазартна, с много неизвестни и смятам, че няма да доведе до добър край за Русия”, допълни Нейнски.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Черна гора пред важно решение

Черна гора пред важно решение Очаква се решение за ново правителство в Черна гора на първи март, съобщи ДАНАС. Преговори се водят от няколко седмици. В първия ден на март ще бъде проведено заседание на парламента. Планира се избора за нов председател на парламента. Най-близо до поста е председателят на […]