Славчо Велков: Санкциите срещу Русия са сериозни, но пренебрежителни за възможностите ѝ

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Славчо Велков: Санкциите срещу Русия са сериозни, но пренебрежителни за възможностите ѝ

„Руският законодателен орган на практика се съгласи с това, което вчера беше договорено – признаване на независимост на Донецката и Луганската народни републики. Държавната дума с днешния си акт разреши „използването на войски на Русия извън територията на страната“. Това означава, че руски войски, които са близо до тази територия, ще бъдат въведени за гарантиране на сигурността на района и на населението на двете републики. От днес са със статут на независими държави“, заяви експертът по международна сигурност Славчо Велков в ефира на „Денят ON AIR“.

Като най-важно в ситуацията той посочи, че са подписали договор за взаимопомощ, включително и за военна такава.

„На територията на тези райони сигурността ще бъде гарантирана в присъствието на руски войски. Предвид факта, че от вчера започна засилена активност по отношение на водене на огън по тези области, най-вероятно в следващите няколко дни, ако има такова напрежение и при първата смърт на руски войски, отговорът ще бъде не само от въоръжението сили на Донецката и Луганската народни републики, а и от онези, които „умиротворяват“, подчерта експертът по международна сигурност.

Според Велков на Украйна ще продължи да се помага, но фактът, че от тези области са били изтеглени чуждите контингенти, показа, че Западът гледа с друго око на ситуацията.

Информационната операция, която беше проведена от Русия, е била типичен пример за хибриден способ за решаване на подобни проблеми, смята той.

Велков коментира и темата с газовите доставки.

„Путин заяви, че газовите доставки за Европа няма да спират, дори ще се развива газопреносната инфраструктура. Русия ще развива и други енергийни проекти като „Турски поток“, добави гостът в студиото.

И каза, че не е важно какво и колко продаваш, а на каква цена го правиш и дали има полза за държавата.

За наложените санкции на Русия експертът по международна сигурност отбеляза, че са сериозни, но пренебрежимо незначителни за Русия и нейните възможности.

Българският парламент няма единна позиция за Украйна, завърши Велков.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Проф. Захари Захариев: Нинова е малък Борисов в пола

Проф. Захари Захариев: Нинова е малък Борисов в пола “Поведението на Нинова е заразно зло”, заяви професор Захари Захариев, който беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев. Професор Захариев обясни, че битката за БСП е битка за здравето на българския политически организъм. Той изтъкна, че Нинова е малък […]