Официално: От четвъртък стартира отпадането на мерките

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Официално: От четвъртък стартира отпадането на мерките

Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение. Това става възможно със заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, издадена вчера.

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

В доклада на главния държавен здравен инспектор е предложен тристъпков подход за облекчаване на противоепидемичните мерки, според който от 20 март да отпадне изискването за „зелен сертификат“ в цялата страна при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Среща на върха между САЩ и Русия няма да се състои

Среща на върха между САЩ и Русия няма да се състои Договаряната среща на върха между САЩ и Русия няма да се състои. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, съобщи FOX News. Предложението за срещата дойде през миналата седмица. Франция договаряше нейното реализиране с двете страни. Планът беше за […]