Русия има възможност да увеличи доставките на газ за Европа

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Русия има възможност да увеличи доставките на газ за Европа

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, заяви руският вицепремиер Александър Новак в интервю за държавната телевизия Россия 1. Русия разполага с достатъчно ресурси за увеличаване на доставките на газ за Европа, но тяхното развитие изисква време и инвестиции. Така че са необходими прозрачна политика за продажби на европейския пазар и дългосрочни договори, заяви Александър Новак пред телевизия Россия 1.

Той отбеляза, че Русия е изпълнила всичките си дългосрочни договори за доставки миналата година.

Освен това доставихме много повече за Германия, за Турция, за други държави, които избраха своите обеми, каза Новак.

Според него причината за енергийната криза е недалновидна политика на ЕС и ЕК, които през последните няколко години просто целенасочено отказваха дългосрочни договори, за да се намали зависимостта от Русия, каза Александър Новак.

Русия осигурява около 40% от газовите доставки за Европа. Редица страни от ЕС в периода от септември до декември 2021 г. обвиниха „Газпром“, че ограничава доставките на газ за Евросъюза в период на пикови цени на енергията.

В отговор от „Газпром“ казаха неведнъж, че доставките за ЕС през есента на миналата година са се увеличили в сравнение със същия период на миналата година и че всички договорни задължения са изпълнени изцяло.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *