Демонстрации срещу противоепидемичните мерки

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Демонстрации срещу противоепидемичните мерки

Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация на противниците на правителствените мерки срещу пандемията от Ковид-19. Виенската полиция съобщи, че сред протестиращите са били открити хора, преоблечени като полицаи. Униформите им толкова са приличали на истинските, че само опитните полицейски служители са можели да ги разпознаят като фалшиви, уточнява БТА. Всички преоблечени като полицаи лица са били арестувани и ще им бъде повдигнато обвинение по закона за сигурността. У някои от задържаните е открит и лют спрей, което също подлежи на наказание, тъй като носенето му при масови събирания е забранено.

Поради многолюдната демонстрация до вечерта остава затворен опасващият центъра на Виена булевард, по който хората минават, за да достигнат до голям площад, където на митинг говори ръководителят на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл.

Според новите противоепидемични правила хората трябва да носят маски и на открито, когато са близо един до друг. Осигуряващите реда полицаи, които днес са над хиляда, приканваха протестиращите да спазват правилото и извършваха контрол. Един от организаторите, който отказал да се подчини и не си е сложил маска, е бил арестуван.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Надал: Australian Open ще бъде страхотен, дори и без Джокович

Надал: Australian Open ще бъде страхотен, дори и без Джокович Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде своето мнение относно все още неразрешената ситуация около Новак Джокович и участието му в първия голям турнир за годината. “Нека ви кажа нещо. На всички ни е ясно, че Джокович […]