Дянков: Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Дянков: Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ

Над 20% е увеличението на инфлацията у нас. Върху това всъщност се заложиха увеличенията на пенсиите, които изглеждат добре, но като направиш сметките, се оказва, че по-бедните хора продължават да обедняват и това е много лошо, особено за ново правителство, което дойде с обещания за увеличаване на жизнения стандарт. Това обясни в „Говори сега“ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Имаме проблем в пенсионната система, посочи той. Правителството трябва да отрежда по-голямо внимание върху инфлационните процеси – отвътре и отвън, смята Дянков.

Да се надяваме, че в новия проектобюджет ще има по-висока заложена инфлация, обясни финансистът.

Ако наистина има актуализация в средата на годината, там трябва сериозна политика за разглеждане на цялата пенсионна система – и първия, и втория стълб, смята Дянков. Според него, не е правилен ход отсега да се залага допълнителна актуализация.

Дянков коментира и мораториума върху цените на тока. Искрено се надявам този мораториум да падне по-рано от средата на март, каза финансистът. Той обясни, че ако това се не случи, април-май ще влезем в допълнителна инфлационна спирала.

На въпрос дали той ще оглави БНБ, Дянков заяви, че тази процедура още не е започнала и всички тези разговори предстоят. В коалицията има добри финансисти, така че смятам, че те ще са основни кандидати. Към този момент няма водени разговори с мен, допълни Дянков.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС започна тестването на ключова система

ЕС започна тестването на ключова система Европейският съюз започна учение за предотвратяване на кибератаки, чийто сценарий включва фалшива атака срещу фиктивна финландска енергийна компания, съобщи Bloomberg, позовавайки се на документи. Симулираната атака е довела до инцидент в киберсигурността, т.е. ситуация, при която е нарушена информационната сигурност на организация. Софтуер, подобен […]