Владимир Кисьов: Преброяването беше един фал

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Владимир Кисьов: Преброяването беше един фал

Броят на населението е пряко свързан с парите, които всяка държава получава по европейските проекти, както и с представителната ѝ квота в евроинституциите.

Така, колкото е по-малко населението, толкова по-малко участва в разпределението на средства и квоти. Това обяви в предаването „Говори сега“ политикът и бивш прегововарящ за еврочленството на България Владимир Кисьов.

„Това няма да даде отражение само на бъдещето финансиране, защото за 2020 – 2027 г. е вече е изчислено, то се базира на стари данни, по фатално ще бъде за следващата финансова рамка след 2027 г.“, коментира Кисьов.

Спадът е около 7-8% на населението, но спадът при финансирането ще бъде по-малко, защото се гледа и Брутния вътрешен продукт на страната, който нараства. Резултатите от последното преброяване обаче ще се отразят на нашето представяне в евроинституциите, включително в европарламента, комитета по регионите и други. Затова и политикът съветва да се отстояват интересите от страна на България в общността.

Според изнесените данни от НСИ населението на България се е стопило до 6,5 млн. души.

Според математици обаче, тази цифра е надценена. Според изчисленията на проф. Огнян Кунчев, реално в България живеят около 6,1 млн. души.

Искам да се спра на преброяването, то беше един фал, отново български. Не може да направиш преброяване, което да приключи декември миналата година и още да няма резултати окончателни, коментира Кисьов. Според него също не е преброено коректно цялото население.

В село Куманите бебе не е проплаквало от десетилетия

Владимир Кисьов коментира и идеите за изграждане на завод за боклук в Маришкия басейн, както и използването на минералната вода в София за топлофикационни нужки. По думите му и двата проекта са неизпълними.

На въпрос дали смята, че България ще получи одобрение на плана за възстановяване и развитие, Кисьов каза – „Дай Боже!“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *