Велизар Шаламанов: Необходима е национална програма за въоръжаване на страната

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Велизар Шаламанов: Необходима е национална програма за въоръжаване на страната

Необходима е национална програма за въоръжаване на страната, както и максимално бързо прекратяване зависимостта от Русия. Това каза в ефира на „Офанзива” бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов. По думите му България е сравнително изоставаща в сферата на модернизацията на армията и превъоръжаването.

„Развиването на отбранителните способности е наше конституционно задължение. Дори страни, които не са членки на НАТО, са с по-висока степен на оперативна съвместимост. Необходимо е започването на разговор по темата, за да се възползваме максимално от членството си в Алианса. Предстои среща на върха на НАТО, като България трябва да постави своите приоритети и да търси помощ от своите съюзници. Страната трябва да се готви за интеграция на новите способности, а това няма как да стане без ясна национална програма ”, обясни той.

Във връзка с идеята на Русия НАТО да се върне към старите си позиции бившият министър коментира, че това би означавало България да се откаже от сигурността си и от членството си в ЕС и НАТО.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отложиха дербито между Тотнъм и Арсенал

Отложиха дербито между Тотнъм и Арсенал Дербито на северен Лондон между отборите на Тотнъм и Арсенал, което трябваше да се играе тази неделя, бе отложено. Висшата лига прие молбата на „артилеристите“ мачът да не се проведе, след като „топчиите“ обявиха, че имат много играчи, които в момента не са на […]