Иво Мирчев: Гешев изведнъж хареса разделението на властите, не беше така

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Иво Мирчев: Гешев изведнъж хареса разделението на властите, не беше така

„През 2019 година той обяви /б.р. Иван Гешев/, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди“.

Това каза депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

„Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите“, допълни Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

„Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели“, подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС.

„Целта не е да го заменим с някой наш човек, а искаме да променим закона, така че КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не – всеки може да твърди каквото иска“, добави Иво Мирчев.

По думите на депутата те трябва да бъдат подведени под отговорност.

„Г-н Цацаров продължава да е шеф на КПКОНПИ, но не може да изпълнява функциите си, тъй като няма достъп до най-високо ниво. Трябва да си върнем страната, а това ще мине през съдебна реформа. Една от най-важните теми в дългосрочен план е функционирането на съдебната система. Нямаме много време, тъй като и хората няма да ни търпят дълго“, посочи Мирчев.

Народният представител от ДБ припомни, че и оставката на шефа на „Булгаргаз“ е поискана.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *