Бизнесът не одобрява новия COVID план на правителството

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бизнесът не одобрява новия COVID план на правителството

Част от бизнеса е в готовност за протести заради новия COVID план на правителството, предаде NOVA.

Ресторантьори, хотелиери и собственици на магазини се обявиха категорично против ново затваряне и заявиха, че предвидените помощи са недостатъчни.

Голяма част от бизнеса се опасява от фалит, ако се стигне до ново затваряне. Според Националния план това е предвидено в четвърти етап, тоест при запълнен капацитет на болниците над 80%. Тревогите на собственици на магазини, хотели и заведения остават въпреки предвидените мерки.

Затворените бизнеси ще могат да се възползват от всички COVID помощи, които действаха до момента като 60 на 40, „Запази ме” и Програма „Възстановяване. Предвидена е и нова мярка – 20% безвъзмездна помощ от средните приходи на фирмата през 2021 г. Тя важи само за микро- , малки и средни предприятия. От бизнеса обаче заявиха, че тези мерки не са достатъчни, особено предвид енергийната криза.

Новият COVID план на правителството веднага предизвика бурни реакции от страна на бизнеса. Причините – изтощението от сметките за ток и страхът от ново затваряне.

Правителството предложи – старите мерки продължават да действат и добавят една нова. Затворените в четвръти етап микро-, малки и средни предприятия могат да получат безвъзмездно 20% от нетния си оборот за 2021 г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *