Германия ни определи като високорисков регион, въвежда нови изисквания за влизащи от България

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Германия ни определи като високорисков регион, въвежда нови изисквания за влизащи от България

Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България от 16 януари, предаде NOVA.

Страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради COVID-19. По информация на посолството ни в Берлин, всички влизащи в страната от България, ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация ТУК.

Нови правила за децата, пристигащи от държави в „червена зона“ (ЗАПОВЕД)

За гражданите, които не са неваксинирани и не са преболедували, се въвежда задължителна 10-дневна карантина. Пристигащите в Германия е необходимо да представят един от следните документи: свидетелство за ваксинация, документ за преболедуване (положителен резултат от PCR тест отпреди най-малко 28 дни, но не повече от 6 месеца преди пристигането), отрицателен PCR или антигенен тест, направени не по-късно 48 часа преди влизането в Германия. Изискванията са в сила за всички, с изключение на децата под 6-годишна възраст, независимо от вида на транспортното средство, с което се осъществява пътуването. Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена ТУК.

Пътниците, които не са ваксинирани и не са преболедували коронавирус, могат да прекратят карантината след предоставяне на отрицателен PCR тест най-рано пет дни след влизането в Германия. Децата под 6-годишна възраст подлежат на задължителна 5-дневна домашна карантина, която изтича автоматично на 5-ия ден след влизане в страната.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните ни представителства в Германия на следните телефони: Посолство на Република България във Федерална Република Германия, Берлин на тел.: +49 30 201 09 22; Генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; Генерално консулство на Република България в Мюнхен на следните телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15. Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *