Байдън: Разочарован съм от решението на Върховния съд за задължителната ваксинация

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Байдън: Разочарован съм от решението на Върховния съд за задължителната ваксинация

Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо Байдън за въвеждане на задължителна ваксинация за компании с повече от 100 служители.

Мярката можеше да засегне 84 милиона души, които щяха да са задължени носят маска на работното си място и да се тестват всяка седмица, ако не са ваксинирани.

Съдът постанови, че предписанието на Федералната агенция за охрана на труда за задължително седмично тестване на неваксинираните не е обикновен властови акт, а преминава границите на личното пространство.

По-голямата част от магистратите са преценили, че опасността от коронавирус на работното място не надвишава тази от престъпленията в ежедневието или последствията от замърсяването на въздуха.

Съдът обаче потвърди изискването за задължителна ваксинация на работещите във федералните здравни учреждения и за служителите в програмите „Медикеър“ и „Медикейд“.

Американският президент изрази разочарование от решението и призова работодателите да „постъпят правилно, за да защитят здравето на хората и икономиката на страната“.

Представителката на Белия дом Джен Саки заяви:

„Президентът Байдън ще призовава и ние ще продължим да настояваме повече представители на бизнеса да се присъединят към решителните действия на редица компании, включително и 100-те най-големи в класацията на „Форчън“, да налагат изискване за ваксиниране, за да защитят своите служители, клиенти и общности.“

Саки каза, че след съдебното решение работодателите сами трябва да гарантират за сигурността на работното място и тази на потребителите.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

IBF среща двама олимпийски врагове, за да определи задължителния претендент за пояса на Усик

IBF среща двама олимпийски врагове, за да определи задължителния претендент за пояса на Усик Международната боксова федерация (IBF) няма намерение да чака още дълго време Олександър Усик и Антъни Джошуа, за да решат дали и кога ще има мач-реванш помежду им, защото шампионският пояс няма как да остане вечно в […]