Гърция ще вдигне още веднъж минималната заплата през 2022 г.

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Гърция ще вдигне още веднъж минималната заплата през 2022 г.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви, че минималната работна заплата в страната му ще бъде увеличена от 1 май – второ повишаване за годината след това в началото на януари, пише Politico.

Правителството на южната ни съседка вече вдигна месечната брутна минимална работна заплата с 2% на 1 януари, като по този начин тя достигна 663 евро. Предстоящият през май ръст ще бъде „много по-висок от 2 процента“, каза Мицотакис в интервю за телевизия ANT1.

На Гърция ѝ се налага да се справя с висока инфлация – 5,1% през декември – дължаща се на бързо растящите цени на енергията. „Напрежението върху цените ще бъде по-интензивно през първите три месеца на 2022 г., преди да отшуми“, каза Мицотакис.

Премиерът също така заяви, че е „предпазлив оптимист“ по отношение на пандемията.

През последните месеци Гърция субсидира по-голямата част от сметките за ток на домакинствата, за да направи разходите за енергия по-поносими. Тази седмица страната обяви допълнителен пакет от помощи в размер на 400 млн. евро.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицията и прокуратурата проверяват нарушенията при "Мелнишките пирамиди"

Полицията и прокуратурата проверяват нарушенията при „Мелнишките пирамиди“ „РИОСВ – Благоевград започна административнонаказателно производство по реда на Закона за защитените територии за констатираните нарушения при Мелнишките пирамиди, информират от Министерството на околната среда и водите. „Прокуратурата и полицията също проверяват случая за наличие на данни за извършено престъпление по Наказателния […]