Посочиха ползите от алкохола за възрастни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Посочиха ползите от алкохола за възрастни

Служители на австралийския университет Монаш (Мелбърн) стигнаха до заключението, че чаша бира или вино на ден може да предпази от сърдечно-съдови заболявания.

Учените са наблюдавали 18 хиляди души на 70 и повече години в Съединените щати и Австралия. Изследователите открили, че пиенето на пет до десет чаши алкохол седмично води до много по-нисък риск от смърт, причинена от сърдечни проблеми.

57% от участниците в експеримента са жени, а 43% са мъже. Повечето от тях били около 70-годишна възраст. Експериментът е провеждан около 4,7 години. Изследователите открили, че умерено пиещите алкохол са в по-добро състояние от своите връстници.

„Това е диапазонът от пет до десет стандартни напитки на седмица, където видяхме реални ползи за намаляване на риска от смърт, както и за сърдечно-съдови заболявания. Можем да кажем с голяма увереност, че умерената консумация на алкохол не вреди на възрастните хора по отношение на сърдечно-съдовите заболявания и общата смъртност “, каза пред изданието Робин Уудс, доцент в Училището по обществено здраве и превантивна медицина.

Въпреки това, хората не трябва да използват резултатите от това проучване като насърчение за прекомерна консумация на алкохол, което увеличава риска от рак, сърдечни заболявания, деменция, инсулт и чернодробна недостатъчност, отбелязва източникът, цитиран от zdrave.to.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Костадинов сравни Петков с Борисов

Костадинов сравни Петков с Борисов Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов сравни управлението на четворната коалиция с това на ГЕРБ. А повод за това е обещанието на Кирил Петков, като му изтече карантината, да покани протестиращи срещу зеления сертификат на среща. Среща, която още не е нито заявена, нито реализирана. Ето […]