Истината за поскъпването на храните

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Истината за поскъпването на храните

Хранителните продукти стават все по-скъпи, съобщи CNN.

Медията обяснява на какво се дължи това. Основно това са скъпите транспорт и съхранение.

Няма изгледи за съществена промяна на стойността през тази година. Индексът за цените на храните достигна десетгодишен връх.

Нуждата от работници и повишеното търсене доведоха за сериозно поскъпване в сферата. Само за миналата година цените са скочили с двадесет и осем процента.

Посочва се, че преди потребителят е закупувал храна, въз основа на моментните си потребности. При спад на цените сега, вероятно ще започне презапасяване и продуктите бързо ще бъдат разграбени.

За производителите е трудно бързо да повишат предлагането, защото става въпрос за обработваеми площи. Хранителните компании повишават разходите за дистрибуция и заплатите на персонала, което е допълнителен фактор за предлагането на хранителните продукти.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: 40 незаконни колекторски фирми тормозят народа

Нинова: 40 незаконни колекторски фирми тормозят народа В БНБ има регистрирани 17 колекторски фирми, а в момента около 40 фирми – нито лицензирани, нито регистрирани – някакви фирми ходят из страната и тормозят народа. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на блиц контрола в Народното […]