Скандал: Обвиниха футболен шеф в сексуално насилие

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Скандал: Обвиниха футболен шеф в сексуално насилие

Президентът на Висшата лига на Габон Серж Момбо е обвинен в сексуално насилие над млади футболисти, пише The Guardian.

Шефът искал да му бъдат оказвани сексуални услуги, а в замяна на това той им гарантирал място в националния отбор на страната.

Момбо отрича всички обвинения от страна на предполагаемите жертви. Също така отрича, че е карал и бившият национален селекционер на U17 на страната да му помага за тези предпологаеми негови деяния.

Един от обвинителите заявява пред властите, че през 2014 година по време на лагер сбор селекционерът и Момбо са избирали млади играчи, казвайки им, че са привлекателни.
„Момбо летеше с нас при мачовете като гост, казваше ни, че може да ни помогне. След един мач у дома той ми заяви, че ако искам да играя, трябва да направя това, което той иска. Аз съм от бедно семейство и се замислих. Срамно е, но това беше единственият начин да им помогна. Сега съжалявам. Това ме разруши отвътре. След като отказах да изпълнявам желанията на Момбо, повече нито веднъж не бях повикан в националния отбор“, споделя едно от момчетата.

Момбо, който е бивш полицай, не действал сам. За негов съучастник е сочен треньорът Асоуму Ей по прякор Капело.

Друг играч само признава, че е бил насилван от двамата през 2017 година, но без да изпада в подробности кога и къде.

„Харесваха си някого и му правеха подаръци, както и възможност да играе срещу сексуални услуги“, споделя трети източник.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Костадинов плаши властта с "бял автобус"

Костадинов плаши властта с „бял автобус“ Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заплаши, че идната сряда отново ще има „бял автобус“ за властта, този път заради „принудителната ваксинация“, която по думите му е въведена със зеления сертификат. Последното нещо, от което се страхува правителството, са протестите, отвърна от парламентарната трибуна Кирил […]