Гроздан Караджов: С „Хемус“ трябва да се заеме Народното събрание

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Гроздан Караджов: С „Хемус“ трябва да се заеме Народното събрание

Народното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа на АМ „Хемус“ и да укаже начина, по който да продължи дейността. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов пред БНТ.
„Ако искаме да разплетем целия този казус докрай, тоест и 9-те отсечки от АМ „Хемус“ да се направят докрай, без решение на Народното събрание или дори закон, няма да се справим“, заяви Гроздан Караджов.

Допълни, че няма как да бъдат накарани работещите в „Автомагистрали“ ЕАД, управителния съвет, Агенция „Пътна инфраструктура“ или той като министър, да продължат да подписват документи, с които „по магичен начин“ доставките и наемът на строителна техника се превръщат в извършени участъци от автомагистрала.
По думите му Законът за обществените поръчки ще се спазва стриктно.
Гроздан Караджов каза, че няма просрочия за разплащане по договори. По тези за текущ ремонт и поддръжка срокът за разплащане е удължен до 30 юни.

Коментира, че няма сериозни забележки по поддържането на пътищата откакто заема министерския пост.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Урсула фон дер Лайен се срещна с Еманюел Макрон

Урсула фон дер Лайен се срещна с Еманюел Макрон Държавният глава на Франция прие европейският председател Урсула фон дер Лайен, съобщи Фигаро. Европейският дипломат е на посещение в Париж. Планирани са разнообразни разговори с Еманюел Макрон. Двамата проведоха официална вечеря. Франция прие европейското председателство в началото на годината. Френското председателство […]