Петков: Позицията ни към преговорния процес със Северна Македония се запазва

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Петков: Позицията ни към преговорния процес със Северна Македония се запазва

Позицията на България към преговорния процес със Северна Македония се запазва и то в точките от коалиционното споразумение”. Това обяви премиерът Кирил Петков по време на първия блиц контрол в парламента за 2022 година. Изказването му бе в отговор на въпрос на Екатерина Захариева, външен министър в предишното редовно правителство. Тя попита министър-председателя дали правителството има намерение да промените съществуващото национално съгласие по отношение на Северна Македония и да го замени с друго.

„Тази позиция е същата, като я надграждаме с 5 отделни различни комисии, които да наградят тези взаимоотношения. Не разбирам защо през 2021 г. ние нямаме нито едни полет София-Скопие. Няма една влакова линия между двата града, както и общ културен календар и повече взаимодействия между нашите бизнеси. Тези пет групи ще бъдат точно в тези области”, добави той.

„В нашата коалиция имаме абсолютно ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия народ. Имаме и пълна координация в Министерския съвет. Това, че на 18 януари отиваме на разговори показва, че добросъседството е основен принцип при взаимоотношенията със Северна Македония”, посочи Петков.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето колко плаща Левски за лагера в Турция

Ето колко плаща Левски за лагера в Турция Левски ще плати 160 000 евро за лагера в Турция, съобщава „Мач Телеграф“. Сумата е впечатляваща на фона на финансовата криза, която тегне вече доста време на „Герена“. В нея влиза едномесечният престой на тима в Белек и чартърният полет до турския […]