Зам.-здравният министър: Намираме се в подножието на пика на COVID вълната

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Зам.-здравният министър: Намираме се в подножието на пика на COVID вълната

България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден. Това заяви пред Нова телевизия зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов. В София COVID леглата са заети на 60%.

„Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обясни доцентът.

По думите му проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

Той коментира и дали ще има затягане на мерките при още по-голям брой заразени.

„За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си”, заключи той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тези имоти се отдават по-скъпо под наем спрямо периода преди пандемията

Тези имоти се отдават по-скъпо под наем спрямо периода преди пандемията Манхатън зае трета позиция сред 12-те най-големи офис центрове в САЩ по темп на възстановяване на пазара, сочи анализ на консултантската компания CBRE. От края на миналата година търсенето бележи значителен ръст, след като компаниите активно търсят нови площи […]