Тези имоти се отдават по-скъпо под наем спрямо периода преди пандемията

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Тези имоти се отдават по-скъпо под наем спрямо периода преди пандемията

Манхатън зае трета позиция сред 12-те най-големи офис центрове в САЩ по темп на възстановяване на пазара, сочи анализ на консултантската компания CBRE. От края на миналата година търсенето бележи значителен ръст, след като компаниите активно търсят нови площи на фона на все по-голямо ограничение в предлагането.

„Силното търсене на офиси и връщането на нивата отпреди пандемията е доказателство, че сегментът демонстрира увереност в Манхатън в края на 2021 г. Бавното, но стабилно намаляване на свободните площи, които се отдават под наем, също така показват, че пазарът на офиси в Манхатън продължава да се подобрява“, казва старшият директор по изследвания и анализи на CBRE Никол ла Русо.

За да може да се оценят темповете на възстановяване, CBRE анализира три водещи показателя за активността на пазара на офиси: броя наематели, които количествено определят обема от търсене, лизинговата дейност под формата на финализирани договори за наем и достъпността на помещенията за преотдаване под наем. За всеки от тези показатели индекс 100 съответства на ситуацията на пазара до пандемията за годините 2018 и 2019.

За Манхатън този индекс за ноември 2021 г. е 99%, което е с 1% повече спрямо октомври 2021 г. и с 14% на средния процент за САЩ, който е 85%. По въпросния показател централният район на Ню Йорк заема трето място сред най-големите центрове в страната.

Индексът за лизингова активност в Манхатън е 102%. Бележи ръст от 11% през ноември 2021 г. По този показател Манхатън е на четвърто място сред 12-те най-големи офис пазара в САЩ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови разкрития за фаталния инцидент с млад мъж пред кръчма в Катунци

Нови разкрития за фаталния инцидент с млад мъж пред кръчма в Катунци Сбиване пред селската кръчма в санданското село Катунци завърши с нелепата смърт на млад мъж, съобщава Struma.bg. Фаталният инцидент, при който е починал 38-г. Любен Шарков, е станал малко преди полунощ срещу Йордановден на улицата пред заведението на […]