Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума

Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква. Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двама с повдигнати обвинения за отвличането и побоя в Своге

Двама с повдигнати обвинения за отвличането и побоя в Своге Арест за 19-годишни младежи от Своге. В новогодишната нощ те отвличат свой приятел и искат откуп за него. В имота на улица „Здраве“, където младежите празнуват, живеят няколко семейства, включително с малки деца и неподвижна възрастна жена. Едно от жилищата […]