Огнян Кунчев обясни кога се очаква пикът на петата COVID вълна

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Огнян Кунчев обясни кога се очаква пикът на петата COVID вълна

„Според математическите модели, които показват какво би се случило, на 19 януари бихме имали 20 000 заразени с COVID-19. Пикът ще бъде на 19 февруари. Моделът, който показва каква би могла да бъде ситуацията тогава пък показва над 100 000 случая на ден. След 19 февруари кривата слиза надолу“. Това заяви математикът проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

„Няма обаче да достигнем тези числа, защото очаквам около 25 януари да се въведат много строги мерки”, уточни той.

Кунчев е категоричен, че у нас има и скрита заболеваемост. „В момента от около 9000 места за COVID болни в болниците са запълнени около 6000”, отбеляза математикът.

Той даде пример и за бързото разпространение на варианта Омикрон. „На 27 ноември в Осло на коледно парти се събират 111 души. Те са били предварително тествани и е станало ясно, че не са заразени и са ваксинирани. След това обаче се установява, че 80 души са с Омикрон. В едно затворено помещение аерозолите хвърчат и заразяват хора”, посочи Кунчев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И Северна Корея няма да участва на Зимната Олимпиада

И Северна Корея няма да участва на Зимната Олимпиада Северна Корея няма да се включи в Зимните олимпийски игри, които ще се проведат през февруари в Пекин. В писмо до Китай тоталитарната страна посочва „враждебни сили“ и рисковете от коронавируса като причини и обвинява САЩ, че се опитват да попречат […]