Проучване: Германците вече не вярват на Русия, имат доверие на САЩ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Проучване: Германците вече не вярват на Русия, имат доверие на САЩ

В Германия е отбелязан рязък спад на доверието към Русия, същевременно расте доверието към САЩ, показват резултатите от социологическото проучване Deutschlandtrend, проведено от берлинския институт Infratest dimap. То е възложено от обществената телевизия ARD и изданието Die Welt.

Едва 17 процента от запитаните смятат Русия за надежден партньор, което е с 11 процентни пункта по-малко от аналогично проучване през 2019 г. Близо два пъти повече са респондентите, които заявяват, че имат доверие на Украйна като партньор – 30 процента.

Още по-ниски са показателите на Китай – само 7 на сто от анкетираните смятат, че тази страна заслужава доверие на фона на 19 процента през 2019 г.

Същевременно е отбелязано стремително възстановяване на доверието към Съединените щати след идването на власт на Джо Байдън. Сега 56 процента от респондентите имат доверие на САЩ, което е с 37 процентни пункта повече, отколкото през 2019 г. и е сравнимо с отношението на германците към САЩ при мандата на Барак Обама.

Сред европейските страни най-голямо е доверието към Франция – 81%. Доверието към Великобритания е 46%, което е с 9% повече от 2019 г., но остава по-ниско от нивото преди Брекзит.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Боби Хлебаря, пребил до смърт сестра си, се отърва с условна присъда

Боби Хлебаря, пребил до смърт сестра си, се отърва с условна присъда Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Борислав Стоянов – Хлебаря, признат за виновен в „причиняване по непредпазливост на смъртта на сестра си, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, чрез удари с ръце в коремната област“. Престъплението […]