И Северна Корея няма да участва на Зимната Олимпиада

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

И Северна Корея няма да участва на Зимната Олимпиада

Северна Корея няма да се включи в Зимните олимпийски игри, които ще се проведат през февруари в Пекин.

В писмо до Китай тоталитарната страна посочва „враждебни сили“ и рисковете от коронавируса като причини и обвинява САЩ, че се опитват да попречат на успеха на Олимпиадата, съобщи Ройтерс.

Не е ясно дали писмото на Севернокорейския олимпийски комитет и Министерството на спорта се отнася само за спортистите – които нямат право да се състезават, след като Северна Корея беше временно отстранена от Международния олимпийски комитет (МОК) до края на 2022 г. Тя не изпрати отбор на Олимпийските игри в Токио миналата година, позовавайки се на опасения, свързани с Covid-19.

В обобщението на писмото, публикувано от държавната информационна агенция KCNA, не се споменава за дипломатическа делегация. Северна Корея поддържа строг самоналожен локдаун, която не позволява влизането дори на собствените ѝ дипломати и прекъсва почти цялата търговия.

В писмото се критикуват неуточнени стъпки на Съединените щати, които през декември обявиха, че техни правителствени служители ще бойкотират Зимните олимпийски игри заради незачитането на човешките права в Китай. Американските спортисти са свободни да пътуват до Пекин, за да се състезават.

Няколко други държави, включително Великобритания, Австралия и Канада, също обявиха дипломатически бойкот на Олимпиадата.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте какво да сложите на празничната трапеза на Ивановден

Вижте какво да сложите на празничната трапеза на Ивановден Когато коледните празници са вече зад гърба ни, идва ред да се замислим за Ивановден и с какви ястия да украсим трапезата си, така че да спазим всички онези традиции и обичаи, съществуващи от векове. Всяка година, на 7 януари, бива […]