Проверяват проекта за удълбочаването на каналите на пристанище Варна

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Проверяват проекта за удълбочаването на каналите на пристанище Варна

Документите от проверката по проекта за удълбочаването на каналите на Пристанище Варна са предадени в Министерството на вътрешните работи и то започва проверка по случая.

Това съобщи по време на блиц контрол в парламентарната комисия по транспорт ресорният министър Николай Събев в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов.

„Установихме два много сериозни проблема, които са свързани с очевидни нарушения на закона. Първият проблем е за това, че тази компания ТСВ е нямала право да превъзлага на трета компания и това очевидно е написано в договора.

И вторият проблем е – вследствие на доклада на ДНСК се оказва, че документите, строителните книжа във връзка с този обект, които трябва да бъдат разписани от изпълнителя, всъщност не са разписани от конкретния изпълнител и това очевидно закононарушение е свързано с изхарчването на огромни обществени пари“, заяви Събев

Тече проверка и относно целесъобразността на проекта. 435 милиона лева са били изхарчени без резултат, каза министърът.

Той посочи, че ще бъде възложено и обследване на устойчивостта на Аспаруховия мост във Варна, за който има подадени сигнали от граждани.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Убиха 40 хиляди кокошки край Хасково

Убиха 40 хиляди кокошки край Хасково Огнището на птичи грип в хасковското село Криво поле е ликвидирано, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Вирусът беше установен в два животновъдни обекта в края на миналата година. Унищожени са 40 000 кокошки. Направена е първична дезинфекция на всички помещения, съоръжения […]