Външните министри от НАТО-вските страни провеждат спешна среща за Украйна

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Външните министри от НАТО-вските страни провеждат спешна среща за Украйна

Министрите на външните работи на страните-членки на НАТО ще проведат извънредна видеоконференция, на която ще обсъдят струпването на руски войски на границата с Украйна, предаде БНР.

Видеоконференцията се провежда преди разговорите между Съединените щати и Русия в Женева в понеделник, Съвета НАТО-Русия в сряда и заседанието на началник-щабовете на армиите на страните-членки на пакта в сряда и четвъртък.

Вчера приключи и визитата на върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел в Украйна, на която той заяви, че свеът не е във времето Ялта и разпределянето на сферите на влияние. Изказването му беше по повод искането на Русия НАТО да не продължи разширяването си на изток.

„Няма сигурност за Европа без сигурност за Украйна и затова всякакви дискусии за европейската сигурност трябва да включват и нея“, каза още Борел.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба допълни, че Русия няма право да разделя Европа на зони на влияние, нито да определя къде, кога и как ще се разширява Европейският съюз и какви отношения ще има между Евросъюза и украинската страна.

И двамата бяха категорични, че всяка агресия срещу страната ще има сурови последици.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Празнуваме Ивановден!

Празнуваме Ивановден! Хриcтиянcкaтa църквa e oтрeдилa днeшния дeн – 7 януaри, зa пoчит нa прoрoк Йoaн Кръcтитeл или Прeдтeчa, кoйтo прoпoвядвaл идвaнeтo нa Хриcтoc cрeд хoрaтa. Йoaн Кръcтитeл кръщaвaл юдeитe в рeкa Йoрдaн, кaтo кръcтил и caмия Бoг-cин. Кoгaтo при Кръcтитeля дoшъл Хриcтoc, Йoaн пoзнaл прaтeникa нa Бoгa и гo […]