Ердоган: Ще покажем на света бъдещия турски боен самолет през 2023 г.

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ердоган: Ще покажем на света бъдещия турски боен самолет през 2023 г.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че бъдещият боен самолет, разработен в Турция, ще излезе от хангара и бъде показан на света през 2023 г., а през 2025 г. ще извърши първия си полет, съобщава турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

Ердоган посочи, че националният боен самолет ще заеме мястото си в небето като ударна сила на турските военновъздушни сили през 2029 г.

Турският президент заяви това в реч на церемония днес в Кахраманказан в окръг Анкара за откриване на нови съоръжения в базата на Турската авиационна и космическа индустрия, включително на инженерен център за работа по проекта за национален боен самолет.

Ердоган изтъкна, че докато преди 20 години броят на проектите в отбранителната промишленост на странатае бил само 62, през тази година броят им надхвръля 750. Той каза, че Турция е една от 10-те страни, която строи собствен боен кораб.

Той посочи, че в производството на безпилотни самолети и бойни безпилотни самолети Турция е сред първите три страни в света. Ердоган изтъкна също, че бюджетът на проектите в отбранителната промишленост е нараснал от 5,5 милиарда долара на 75 милиарда долара.

Да развиваме и да укрепваме нашата отбранителна индустрия ще продължи да бъде наш приоритет, подчерта Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руското МВнР за събитията в Казахстан: Вдъхновен отвън опит за подкопаване на сигурността

Руското МВнР за събитията в Казахстан: Вдъхновен отвън опит за подкопаване на сигурността Русия изпрати в Казахстан миротворчески контингент и окачестви събитията там като външен опит за дестабилизиране на страната. Първите подразделения на руските въздушно-десантни войски в състава на международния контингент на Организацията на договора за колективна сигурност вече пристигнаха […]