Борис Джонсън: Ваксинацията във Великобритания срещу COVID остава доброволна

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Борис Джонсън: Ваксинацията във Великобритания срещу COVID остава доброволна

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви днес, че ваксинацията в страната срещу ковид ще остане доброволна, въпреки че агитатори убеждават хората да не се ваксинират, предадоха Ройтерс и БТА.

Джонсън каза пред репортери, че иска да убеди колебаещите се да се ваксинират да го направят, но добави, че задачата се усложнява допълнително от хора, които разпространяват дезинформация.

„Искам в нашата страна подходът да е доброволен и възнамеряваме той да остане доброволен и занапред“, заяви британският премиер, като припомни, че „други европейски държави избират принудата“.

„Но най-тъжното в случая е, че здравната ни система е поставена под огромно напрежение и в същото време има хора, които говорят пълни небивалици за ваксинацията. Смятам, че е време аз и правителството да изобличим това, което те вършат. То е абсолютно погрешно и напълно контрапродуктивно“, подчерта Борис Джонсън.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стойчо Младенов очаква новите попълнения да пристигат директно на лагера в Турция

Стойчо Младенов очаква новите попълнения да пристигат директно на лагера в Турция ЦСКА официално замина за лагера си в Турция днес, а от летището Стойчо Младенов даде поредната си доза любопитни коментари, касаещи най-вече селекцията на клуба през зимата. „Към лагера очакваме и нови, ще ги обявим, когато всичко приключи […]