Ким няма почивка! Северна Корея изпробва нова свръхзвукова ракета

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ким няма почивка! Северна Корея изпробва нова свръхзвукова ракета

Северна Корея призна, че е извършила успешно изпитание на свръхзвукова ракета вчера. Това става точно три месеца, след като страната демонстрира новата оръжейна система за пръв път, предаде агенция Йонхап.

Южнокорейските въоръжени сили заявиха, че Северна Корея е изстреляла предполагаема балистична ракета към Японско море от източната част на полуострова.

Ракетата се е придвижила на 120 километра встрани от първоначалното направление на изстрелването и е уцелила точно цел, разположена на 700 км, съобщи Корейската централна телеграфна агенция. Тя не разкри скоростта на ракетата. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун не е присъствал на изстрелването.

„Пробното изстрелване показа ясно контролът и стабилността на свръхзвуковата бойна глава“, подчерта КЦТА.

Свръхзвуковите ракети обикновено летят със скорост поне пет пъти по-висока от тази на звука, около 6125 км/ч, което не оставя на враговете много време за реакция. Свръхзвуковата ракета, изстреляна през септември миналата година, обаче се движеше със скорост около три пъти по-висока от тази на звука, предава БТА.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цената на тока за битовите потребители можела да скочи и с 15%

Цената на тока за битовите потребители можела да скочи и с 15% Винаги след едно замразяване, което се прави като административен акт, цените се повишават. Но тъй като не се знае дали 3 месеца ще продължи този мораториум, който беше въведен от Народното събрание, или ще бъде за по-кратък период, […]